Svečano obilježena 58. obljetnica Kemijsko-tehnološkog fakulteta

Kemijsko-tehnološki fakultet je u srijedu, 31. listopada, proslavio  58. obljetnicu utemeljenja .

Svečanosti su, uz dekana prof.dr.sc. Igora Jerkovića i prodekane prof.dr.sc. Matka Ercega, izv. prof.dr.sc. Slobodana Brinića i prof.dr.sc. Dražana Jozića, nazočili i prorektorica Sveučilišta u Splitu za međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Đurđica Miletić, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogaš, prof.dr.sc. Nikola Koceić Bilan, dekan PMF-a, prof.dr.sc. Pero Vidan, dekan Pomorskog fakulteta, djelatnici fakulteta te predstavnici suradnih ustanova.

Okupljenima se obratio prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu, sastavnice s kojom KTF izvodi integrirani studij Farmacije, i čestitao im na još jednoj obljetnici. Dekan Đogaš je istaknuo vrlo uspješnu dosadašnju suradnju i najavio zajedničko pokretanje studija farmacije na engleskom jeziku, kao i studija nutricionizma u suradnji s još Prirodoslovno-matematičkim fakultetom.

Prorektorica Miletić je pak u svom prigodnom govoru istaknula značajan doprinos djelatnika KTF-a u pozicioniranju splitskog sveučilišta na 8. mjesto, među 13 zemalja Nove Europe, kako njihovim znanstvenim radom, tako i nastavnim aktivnostima.

Riječ je o sastavnici koja progresivno napreduje, pokreće nove studijske programe i uspješno se pozicionira ma međunarodnu scenu te će stoga imati sigurno veliku ulogu u postupku umrežavanja našeg sveučilišta u jednu novu mrežu europskih sveučilišta – kazala je Miletić zaključivši da KTF sasvim izvjesno ima svijetlu budućnost.

U svom izvješću o radu dekan Jerković se osvrnuo se na rad Fakulteta, kazavši kako trenutno na KTF-u studira 702 studenata, a ima ukupno ima 101 zaposlenik, od čega 45 posto njih u nastavno-znanstvenom zvanju.

Što se tiče njihovog znanstvenog rada, najbolje govori podatak da je u protekloj godini u objavljeno ukupno 54 znanstvena rada indeksiranih u bazi  Web of Science s brojem citata1234.

Misija KTF-a je sustavno razvijanje i širenje nacionalno i međunarodno prepoznate izvrsnosti u obrazovanju i istraživanju, što podrazumijeva i razvoj interdisciplinarnih znanosti, a vizija nam je biti visoko pozicionirana znanstvena i nastavna institucija Hrvatske, usmjerena na provedbu nacionalnih i međunarodno prepoznatljivih znanstvenih, razvojnih i stručnih istraživanja, usklađenih s onima u Europskom prostoru visokog obrazovanja  - poručio je dekan Jekrović.

Dan Fakulteta je bio prigoda da se nagrade zaslužni profesori te najbolji studenti. Dekanova nagrada dodijeljena je studentima s najvišim prosjekom ocjena na svakom studiju i studentici dobitnici Rektorove nagrade:

 Mariji Rako, preddiplomski studij Kemijske tehnologije 
Ani Vučak, preddiplomski studij Kemije
Viktoriji Botić, preddiplomski studij Prehrambene tehnologije
Heleni Josipi Grubišić Čabo, diplomski studij Kemijske tehnologije
Ani Đaković, diplomski studij Kemije
Antoniji Sesar, studentici diplomskog studija Kemijske tehnologije, dobitnici rektorove nagrade za izvrsnost. 

Pohvalnicu su dobili Tomislav Bezić, ing., voditelj službe održavanja za izuzetno zalaganje i trud pri organiziranju preseljenja te uređenju učionica i laboratorija u novoj zgradi „Tri fakulteta“ te Organizacijski odbor 1. Susreta znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj koji je održan u ožujku 2018. god. na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu u sastavu: Ivana Drventić, Zvonimir Jažo, Franka Folo, Leonora Hibić Burtina, Jela Vukadin, Franka Lambaša, Matea Baturina, Zvonimir Jurun, Ivan Jovanović, Lucija Radaš, Ana Jerončić i Irena Krešić.

Za najbolje ocijenjen studentski projekt „KEMB” – Kemija eteričnog ulja mediteranskog bilja, financiran sredstvima ostvarenim od upisnina studenata Sveučilišta u Splitu u akad. god. 2017./18.  pohvalnica je pripala studentima :Zvonimiru Jaži, Mateu Glumcu, Gloriji Granić, Ivani Drventić, Franki Folo, Leonori Hibić Burtina, Luciji Radaš, Ani Jerončić, Ivanu Jovanoviću, Nikolini Nikolov, Ani Vučković, Mateji Trupina, Maši Jelavić-Šako i Vicenziji Miletić

Pohvalnica za osvojeno 2. mjesto na 5. Nacionalnom studentskom natjecanju u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda, Ecotrophelia 2018. dodijeljena je pak studentima: Gloriji Granić, Anđeli Dugandžić, Aniti Klanac, Marini Smoljo i Viktoriji Botić.