Veliki humanitarni koncert u sklopu akcije "Zajedno za najmlađe"

Veliki humanitarni koncert u sklopu akcije "Zajedno za najmlađe"

Uz suglasnost KBC-a Split i nadležnog Ministarstva zdravstva, pokrenuta je humanitarna akcija koja ima glavni cilj prikupiti sredstva potrebna za nabavu medicinske opreme za Laboratorij za EEG, polisomnografiju i poremećaje spavanja s ciljem osnivanja i opremanja Laboratorija za medicinu
spavanja za djecu jer je za postojeću dijagnostičku obradu lista čekanja oko 18 mjeseci. U humanitarnoj akciji sudjeluju i Medicinski fakultet u Splitu i njegov Studentski zbor te udruge studenata NeuroSplit i CroMSIC, Sveučilište u Splitu i Studentski zbor, Umjetnička akademija u Splitu i Glazbena škola Josipa Hatzea, Slobodna Dalmacija kao medijski pokrovitelj i brojni drugi mediji te šira lokalna zajednica.

Veliki Humanitarni koncert u sklopu akcije "Zajedno za najmlađe" održat će se u utorak, 6. studenoga, u 19.30 sati u amfiteatru Medicinskoga fakultetu s glavnim gostima Petrom Grašom i Zoricom Kondžom, a sudjelovat će i studenti Sveučilišta u Splitu i Glazbene škole Josipa Hatzea.  

Zanimljivost čitave akcije je i u tome što će biti realizirana kao međunarodni humanitarni projekt, a prijavljena je nadležnom Uredu državne uprave te se nalazi u službenoj evidenciji pod oznakom: UP I 550-02/18-03/05, IBAN: HR9423300031545058631. Prikupljanjem ciljanog iznosa od 78.000 kn, Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela osigurat će višestruko uvećanje tog iznosa do 624.000 kn koji će biti donirani našoj djeci preko Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.