Održan drugi sastanak projekta EuNIT

Održan drugi sastanak projekta EuNIT

U Rimu je 16. i 17. travnja održan sastanak partnera Erasmus+ projekta European project desigN and management in the South Mediterranean region – EuNIT, na kojem su sudjelovale i predstavnice Sveučilišta u Splitu. Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem napretku u sklopu radnih paketa projekta te o sljedećim koracima u provedbi.

Sveučilište u Splitu u projektu sudjeluje u ulozi partnera iz europske zemlje koji pruža ekspertizu i znanje te podučava kolege iz zemalja južnog Mediterana (s fokusom na Libiju, Libanon i Jordan) kako osnovati i voditi odjel za osmišljavanje i upravljanje europskim projektima te kako osmišljavati i provoditi same projekte, a sve s ciljem poticanja i povećanja njihove međunarodne suradnje i građenja trajnih međunarodnih partnerstava.

Sveučilište u Splitu je u dosadašnjih 20 mjeseci provedbe projekta imalo priliku ugostiti kolege iz Jordana na obzervacijskom posjetu, kolege iz Libanona na obuci te kolege iz Libije na praktičnom smještanju.

Sudjelovanjem u ovom projektu Sveučilište u Splitu postavlja temelj za buduću suradnju i partnerstva s institucijama iz regije južnog Mediterana, ali i ostalim europskim partnerima u projektu.

Web stranica projekta

Facebook stranica projekta