Studentski umjetnički festival „Split Art Convention“

Studentski umjetnički festival „Split Art Convention“

„Split Art Convention“, umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije i Filozofskog fakulteta, održava se od 15. do 19. svibnja s bogatim programom koji ima i edukacijski karakter. Festival je zamišljen kao međunarodna platforma za izlaganje i predstavljanje suvremenih studentskih radova, te njihovo povezivanje kroz suradnju i druženje. Dugoročni cilj je postavljanje Festivala na međunarodnu razinu, pružanje studentima priliku za vlastito predstavljanje i postavljanje grada Split kao idealne platformu za daljnje razvijanje suvremene umjetnosti.

Otvaranje Festivala održat će se u utorak 15. svibnja u 20 sati u Dioklecijanovim Podrumima otvaranjem izložbe s preko dvadeset studentskih radova iz cijele Hrvatske. 

Ivana Kovač, studentica klasične kompozicije na Rotterdam Conservatory of Music, će u srijedu, 16. svibnja, u 15 sati u multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu (Ulica Ruđera Boškovića 31) održati predavanje „Samostalni umjetnici i održivost poduzetništva u umjetnostima”.

Svi studenti (i oni koji su zainteresirani) će imati priliku, 16. svibnja s početkom u 19 sati uz stručno vođenje studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, razgledati jezgru grada Splita. Ruta će započeti pokraj makete grada Splita na Rivi, a završit će u Loggiji (Zlatna vrata) gdje će se u 20 sati otvoriti druga izložba splitskih i zagrebačkih studenata.
Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu će održati radionicu „Mediji i umjetnost i njihov utjecaj na stavove o umjetnosti kod djece” u četvrtak, 17. svibnja, u 10 sati i radionicu „Kako potaknuti dijete da stvara?“ u petak, 18. svibnja, također u 10:00 sati. Obje radionice će se odvijati na Peristilu na adresi Poljana kraljice Jelene 1/III. kat.

Za ljubitelje suvremene glazbe, 17. svibnja u 20 sati u Beton kinu (MKC) održat će se koncert elektroničke glazbe, a 18. svibnja u 20 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada koncert skladbi mladih studentskih skladatelja iz cijele Europe.

Pjesnici s Filozofskog fakulteta će u četvrtak, 17. svibnja u 18 sati u kafiću Tinel (u sklopu Studentskog doma Franjo Tuđman) predstaviti svoju poeziju koju će čitati glumci s Umjetničke akademije u Splitu.

Brojni umjetnici (Kažimir Hraste, Ivan Božičević, Mišo Komenda, Karlo Kazinoti…) će sa zadovoljstvom pričati u sklopu Artist talk-ova koje će voditi studenti Filozofskog fakulteta u Splitu.

Zatvaranje festivala će biti obilježeno nastupom Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS koji će u subotu, 19. svibnja, u 20 sati svirati u Dioklecijanovim Podrumima. Za druženje nakon Prvog međunarodnog festivala Split Art Convention će biti zadužen bend RØLØ koji će od 21 svirati u klubu Cirkus Split – Monty Python.

Program Festivala se nalazi u prilogu.

Vezani dokumenti