Započela III. SpliTech konferencija na FESB-u

III. međunarodna multidisciplinarna konferencija o računalnim i energijskim znanostima SpliTech 2018. započela je 28. lipnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Konferenciju organizira Fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, a okuplja znanstvenike i stručnjake iz akademske zajednice, gospodarstva kao i iz javnih institucija, kako bi razmijenili znanja na području e-zdravlja, pametnog okružja/grada i energije, te doprinijeli razvitku znanosti, gospodarstva u regiji, državi te svijetu.

Dekan FESB-a  prof. dr.sc. Sven Gotovac pozdravio je okupljene, zaželjevši im uspješan rad, ali i ugodan boravak u Splitu. Dekan se također zahvalio organizacijskom odboru na uloženom trudu i uspješnoj realizaciji konferencije, obećavši potporu fakulteta i u idućim godinama, obzirom da se radi o iznimno značajnom skupu.

Sudionike je pozdravio i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović poželjevši im dobrodošlicu.
Ponosan sam što se ovako važna i na visokom nivou organizirana konferencija održava na našem Sveučilištu i mogu sa zadovoljstvom reći da, u skladu s našim strateškim ciljevima razvoja i povezivanja znanosti s gospodarstvom i lokalnom zajednicom, ovakvih konferencija godišnje imamo preko četrdeset – istaknuo je rektor Anđelinović dodavši da je od iznimnog značaja i činjenica da su u organizaciji i radu konferencije uključeni studenti jer je to izvrsna prilika da steknu i razvijaju nova znanja i vještine.

Da je riječ o konferenciji koja intrigira mnoge znanstvenike i stručnjake potvrdio je i prof.dr.sc. Sandro Nižetić, predsjednik Organizacijskog odbora istaknuvši kako je ove godine bilo 160 prijava, što u odnosu je u odnosu na 2017. godinu povećanje od 45 posto. Tako će se tijekom dva dana održati brojne interesantne prezentacije, radionice, predavanja, okrugli stolovi, a radovi s konferencije će se moći objaviti u prestižnim znanstvenim časopisima.