Predstavljena monografija "Prirodoslovno-matematički fakultet: 1945. - 2008. - 2018."

Predstavljanje monografije "Prirodoslovno-matematički fakultet: 1945. - 2008. - 2018." održano je  u četvrtak,  5. srpnja u Zgradi tri fakulteta. Tom prigodom o djelu su govorile njene urednice dekanica PMF-a prof.dr.sc. Jasna Puizina, voditeljica knjižnice Ivana Ljubić, dipl. knjižničar i prodekanica za znanost doc.dr.sc. Ani Grubišić, recezenti monografije izv.prof.dr.sc. Marija Višić i doc.dr.sc. Ante Vučemilović te rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović. 

Riječ je o prvoj monografiji koja kronološki prati nastanak i razvoj jedne od najstarijih visokoškolskih ustanova u Splitu čiji začeci sežu još u davnu 1945. godinu, a izdana je povodom desetogodišnjice djelovanja Fakulteta pod današnjim imenom. Monografija je posvećena bivšim i današnjim djelatnicima i studentima, ali i svima onima koji će tek postati dio ovog fakulteta, a njome se želi sačuvati od zaborava događaje i ljude

Dekanica Puizina je kazala kako je izdavanje Monografije kolektivni poduhvat Fakulteta, a njeno značenje je višedimenzionalno – PMF je sastao kao institucija koja je postala svjesna svoje povijesti, a ovim izdanjem želi se sačuvati duh vremena. Također, Monografija je potvrda snage i identiteta ovog Fakulteta, kao stožerne sastavnice Sveučilišta u području prirodnih znanosti te je izraz snage i poštovanja prema svima koji su gradili ovaj Fakultet. Uz to, Monografija je obveza za mlade naraštaje da nastave čuvati uspomene  i događaje koje će se objaviti u budućim edicijama PMF-a.

Rektor Anđelinović je istaknuo kako je useljenje Fakulteta u novu zgradu omogućilo kvalitativni iskorak, kao što će se zasigurno dogoditi i s projektom „Funkcionalna integracija“. Budućnost ove institucije i Sveučilišta je održivost, ustvrdio je rektor Anđelinović, što se može postići studijima na engleskom jeziku, organizacijom ljetnih škola, stvaranjem start-upova. Rektor je pohvalio ovaj projekt kako je vrijedno napraviti pregled onoga što se događalo, što ostaje kao zalog mlađim generacijama.