Samostalna izložba „Prostor boje“  Jakova Žapera, akademskog slikara – grafičara

Samostalna izložba „Prostor boje“  Jakova Žapera, akademskog slikara – grafičara

Samostalna izložba „Prostor boje“  Jakova Žapera, akademskog slikara – grafičara otvorit će se  u ponedjeljak, 23. srpnja, u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, R. Boškovića 31. 
Autor  se predstavlja sa dvadesetak radova različitih dimenzija u tehnici akrilik na platnu i šperploči. Kod Žapera je karakteristično da koncept izložbe gradi upravo na prostoru u kojem izlaže stoga i ovoga puta prilagođava postav prostoru ulazeći, nadograđujući rad, a pri tome ostaje vjeran geometrijskoj apstraktnoj simbolici koju postiže bojom. Ambijentalnim prostornim postavom Žaper će nam ponuditi zanimljivu suvremenu likovnu priču i približiti svoj rad splitskoj publici. Izložba će se moći pogledati do 3. kolovoza.

O autoru: 
Jakov Žaper rođen je 2. 10, 1956 u Sinju.  Školu primijenjenih umjetnosti završio je 1975., a 1982. diplomira na  Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Alberta Kinerta. Polaznik je majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i Nikole Reisera od 1981. do 1983. Radio je na školi primijenjenih umjetnosti u Zagrebu od 1985 do 1991. Živi u Australiji od 1991. do 2008. Za vrijeme boravka u Australiji studira grafički dizajn i vizualne komunikacije te radi postdiplomski studij iz slikarstva na RMIT Royal Melbourne Institute of Tehnology. Izlaže na mnogim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Po povratku u Hrvatsku, 2008., zapošljava se na Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci u zvanju višeg umjetničkog suradnika. 

Vezani dokumenti