Međunarodna znanstvena konferencija "Skulptura na razmeđi" i predstavljanje knjige "Ivan Meštrović i Česi"

Međunarodna znanstvena konferencija "Skulptura na razmeđi" i predstavljanje knjige "Ivan Meštrović i Česi"

U partnerstvu s Faculty of Restoration, Art history and theory (Apollon Kutateladze Tbilisi State Academy of Art) Tbilisi, Georgia i Instituto de História da Arte (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas – Universidade Nova de Lisboa) Lisbon, Portugal. Filozofski fakultet u Splitu i Muzeji Ivana Meštrovića organiziraju Međunarodnu znanstvenu konferenciju “Sculpture on the Crossroads Between Socio-political Pragmatism, Economical Possibilities and Aesthetical Contemplation”.
Otvaranje konferencije će se održati u četvrtak, 4. listopada, s početkom u 9 sati u Galeriji Meštrović, Šetalište Ivana Meštrovića 46, Split. Konferenciju financira Hrvatska zaklada za znanost u okviru projekta IP-2016-06-2112 Pojavnosti moderne skulpture u Hrvatskoj: skulptura na razmeđima društveno-političkog pragmatizma, ekonomskih mogućnosti i estetske kontemplacije.

U sklopu konferencije u petak, 5. listopada, u 13.35 sati, održat će se predstavljanje knjige „Ivan Meštrović i Česi: primjeri hrvatsko-češke kulturne i političke uzajamnosti“, četvoro autora: Barbare Vujanović, Dalibora Prančevića, Marijana Lipovca i Jirija Kudele. 

Ulaz na sva izlaganja i predstavljanje knjige otvoreni su za širu javnost!

Program konferencije te pozivnica za predstavljanje knjige nalaze se u prilogu.

Vezani dokumenti