Čelništvo Sveučilišta u Splitu u nastupnom posjetu kod gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare

Čelništvo Sveučilišta u Splitu u nastupnom posjetu kod gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare

U nastupnom posjetu kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare u utorak, 16. listopada, bio je rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić u pratnji prorektora za poslovanje prof.dr.sc. Tomislava Kilića, prof.dr.sc. Leandre Vranješ Markić prorektorice za znanost i inovacije, prof.dr.sc. Đurđice Miletić prorektorice za međunarodnu suradnju, izv. prof.dr.sc. Gorana Karduma prorektora za nastavu i izv.prof.dr.sc. Željka Radića prorektora za pravne poslove i razvoj. Sastanku s novim čelništvom Sveučilišta nazočili su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, pročelnici Mate Omazić i Dragan Brtan, gradonačelnikov savjetnik za EU fondove i razvojne projekte Krešimir Budiša i direktorica Razvojne agencije “RaST” Antonija Erceg Eremut.

Prilikom susreta izražena je obostrana želja za suradnjom na izradi strategije razvoja grada, a ona će, kako je rečeno, u sebi sadržavati vizije Grada i Sveučilišta za naredno desetljeće.

“Splitsko sveučilište zajedno s Gradom mora imati visoke ambicije i samo zajedno imamo šansu.“, rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara i tom prilikom spomenuo primjer suradnje Sveučilišta i Grada na izradi Strategije razvoja urbane aglomeracije Split. Takvu suradnju očekuje, kako je kazao, i na izradi Plana upravljanja kojega Split, koji slijedeće godine obilježava 40 godina od MIS-a i 40-tu obljetnicu UNESCO-a, još uvijek nema.

“Nama su studenti najvažniji, a u suradnji s vama učinit ćemo sve da za njih Split bude što  sigurniji i zdraviji grad.“, poručio je rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić na današnjem sastanku u Gradskoj upravi.

(izvor: www.split.hr)