Izložba iz fundusa Muzeja Domovinskog rata „Heroj u ratu – hrvatski ponos u miru“

Izložba iz fundusa Muzeja Domovinskog rata pod nazivom „Heroj u ratu – hrvatski ponos u miru“  otvara se 21. ožujka u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, R. Boškovića 31. Izložba prati ratni put pukovnika Gorana Kliškića i Diverzantskog voda 4. gardijske brigade, čiji je bio prvi zapovjednik, od Goranova priključenja Brigadi i osnutka voda pa do tragične pogibije na položaju kod zaljeva Bistrina u ožujku 1992. godine.

Predmeti koje će biti izloženi potječu iz donacije Goranova oca Ratomira Kliškića. Donacija je predana u studenome 2015. godine i prva je donacija Muzeju Domovinskog rata u Splitu, a sastojala se od raznih predmeta koji su poslije obrađeni i raspoređeni u različite muzejske zbirke. 
U uvodnome dijelu izložbe, posjetitelje se uvodi u proces osamostaljenja Republike Hrvatske i u sam početak Domovinskoga rata. Druga cjelina kratko prikazuje proces osnivanja 4. gardijske brigade. Obje te cjeline posjetitelja uvode u glavni dio izložbe, podijeljen u preostale tri cjeline koje prate ratne dane Gorana Kliškića i Diverzantskog voda do Kruševa, Zadra i Južnoga bojišta. Svaka cjelina popraćena je fotografijama s bojišnice, gdje su i snimljene, te predmetima izloženima u muzejskim vitrinama i odorama na muzejskim lutkama. Na izložbi biti će prikazana ukupno  63 predmeta iz donacije. 

U glazbenom dijelu otvorenja izložbe nastupit će muški pjevački zbor "Splitski liječnici pjevači". 
Izložba će trajati do 1. travnja 2019. 

Iz predgovora  kataloga kustosa Mateja Gabrila.
„Želja nam je svake godine prirediti po jednu izložbu posvećenu heroju ili herojima Domovinskoga rata. Ništa od onoga što učinimo ne može se mjeriti s njihovim djelima, ali svakako je najmanje što možemo napraviti za naše ratnike – sačuvati ih od zaborava. Sačuvati ih možemo izložbama, katalozima, predavanjima, upoznavanjem nadolazećih naraštaja s njihovim životima i događajima iz Domovinskog rata. Ova izložba ima upravo taj cilj.

Goran Kliškić oličenje je hrvatskog ratnika i časnika i jedan je od istinskih heroja Domovinskoga rata. Slobodna i nezavisna Hrvatska ostaje nam kao trajno djelo Gorana Kliškića i njemu sličnih heroja koji su utkali svoje živote u same temelje naše, jedine nam domovine. Neka im je vječna slava i hvala!“