Sporazum o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta sa Sveučilištem „G. d’Annunzio“ Chieti – Pescara

Sporazum o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta sa Sveučilištem „G. d’Annunzio“ Chieti – Pescara potpisali su rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić i dekanica izv. prof. dr. sc. Gloria Vickov te rektor prof. dr. sc. Sergio Caputi.
Sporazumom se predviđa realizacija programa ljetne škole s temom „Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi (L’immaginario mediterraneo nella cultura europea)“, kao i drugi zajednički programi. 

Kao delegat rektora Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta 19. ožujka u Chietiju je bio prodekan doc. dr. sc. Gordan Matas, a nazočni su bili i koordinatori ljetne škole izv. prof. dr. sc. Andrea Gialloreto, prof. dr. sc. Gabriella Giansante, izv. prof. dr. sc. Srećko Jurišić te doc. dr. sc. Antonela Marić, kao i drugi brojni uzvanici, profesori i studenti.

Uz rektora Caputija prisutne su pozdravili i prorektori Sveučilišta „G. d’Annunzio“ prof. dr. sc. Stefano Trinchese, prof. dr. sc. Fedele Cuculo te pročelnik DILASS-a Carmine Catenacci.

Ljetna škola organizirat će se naizmjenično na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i na Sveučilištu u Chietiju – Pescari. Nastava petodnevnog programa ljetne škole ove će se godine održat u suradnji s Centrom za interdisciplinarne studije Studia Mediterranea u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na adresi Poljička cesta 35, u vremenu od 23. do 27. rujna 2019. godine. Program je otvoren prvenstveno studentima, kako domaćim, tako i inozemnim, ali i svim drugim dobnim skupinama, a održavat će se na talijanskom jeziku.

VIDEO