Kultura i umjetnost

Otvorena izložba studenske grafike Umjetničke akademije iz Osijeka

Izložba studenske grafike Umjetničke akademije u Osijeku svečano je otvorena u petak, 1. prosinca, u  Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“. Studensku izložbu radova, uz nazočnost osječkih studenata, predstavio je profesor Umjetničke akademije u Osijeku izv. prof. art. Stanislav Marijanović uz profesora doc.art. Maria Čaušića. Predstavljeni radovi nastali su uz mentorstvo spomenutih profesora kao i doc.art. Marka Živkovića. 

Dekan Umjetničke akademije u Splitu izv.prof.art. Edvin Dragičević otvorio je izložbu i pritom istaknuo kako je nastala zahvaljujući studentima obiju umjetničkih akademija koji su osigurali sredstva putem svojih Studentskih zborova. Ravnateljica Sveučilišne knjižnice Mirta Matošić zahvalila se studentima i njihovim mentorima na ovoj sjajnoj izložbi i pozdravila suradnju osječke i splitske  Umjetničke akademije s vjerom da će se nastaviti i u budućnosti.
 
Izložba ostaje otvorena do 9.prosinca, a tijekom ovog mjeseca izložbom grafika Osječanima će se predstaviti i studenti Umjetničke Akademije u Splitu.