Najave i događanja

Predavanja u sklopu projekta "Prepoznaj i spasi me"

Predavanja u sklopu projekta "Prepoznaj i spasi me"

U sklopu projekta "Prepoznaj i spasi me", koji ima za cilj upoznati i educirati mlađu populaciju s problematikom trgovine ljudima, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti organizira niz predavanja  stručnjaka i znanstvenika 17. i 18. listopada s početkom u 9 sati u prostorijama Odjela, I. kat, učionica B1-43, Ruđera Boškovića 33, Split.

Predavači su s. Stanka Oršolić iz Organizacije RENATE (Religious in Europe Networking Against Trafficking and Exploitation), Silvana Nikolić, dipl.soc. iz Gradskog društva Crveni križ Split, doc. dr. sc. Toni Perković, dr.sc. Ana Jeličić, Nevena Aljinović, dipl.iur. sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti.

Prema statističkim podacima Nacionalnog programa za suzbijanje trgovanja ljudima, trgovanje ljudima u kontinuiranom je porastu. U 2010. godini broj žrtava trgovanja ljudima u RH bio je 7, dok je u 2015. godini taj broj porastao na 38.  Cilj projekta „Prepoznaj i spasi me“ je smanjenje žrtava trgovanja ljudima. Stoga Vas pozivamo da dođete na Sveučilišni odjel za forenzične znanosti gdje će stručne osobe održati predavanja o navedenoj problematici.  

Druga faza projekta su radionice koje će se održati na istoj adresi kao i predavanja 19. listopada s početkom u 13 sati. Nakon odslušanih predavanja i radionica studenti i stručne osobe kroz mjesec studeni obići će osme razrede osnovnih škola na području grada Splita, Solina i općine Klis gdje će učenicima navedenih škola održati predavanja i radionice. Nakon uspješno završenog predavanja i radionica dobit će se potvrda od Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti za sudjelovanje u projektu.