Najave i događanja

Svečano potpisano pismo namjere o kupnji zgrade Brodomerkura za potrebe Sveučilišta u Splitu

Svečano potpisivanje pisma namjere o kupnji zgrade Brodomerkura za potrebe Sveučilišta u Splitu održano je u petak, 19. svibnja u prostorijama Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici. Dokument su potpisali prof. dr. sc. Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja, doc. dr. sc. Goran Marić, ministar državne imovine, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu i Mirko Grbešić, vlasnik tvrtke Brodomerkur.

Kako je rečeno u prigodi potpisivanja, poslovna  zgrada Brodomerkura nalazi se u neposrednoj blizini kampusa Sveučilišta u Splitu te bi se njenom kupnjom dugoročno riješilo pitanje prostornog smještaja Filozofskog fakulteta u Splitu i Rektorata Sveučilišta u Splitu. Naime, Filozofski fakultet od svog osnutka nastavu organizira i izvodi u neuvjetnim prostorima bez adekvatne opreme na čak šest različitih lokacija, i  u objektima koji nisu u vlasništvu Sveučilišta u Splitu. 

Ministar Pavo Barišić je, također, održao predavanje na temu „Ulaganje u znanost i visoko obrazovanje“, a ministar Goran Marić je izlagao na temu „Državno, a učinkovito?“.

Potpisivanju pisma namjere nazočio je i Andro Krstulović Opara, predsjednik Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, izv. prof. dr. sc. Ivana Franić pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja, Ivan Kožul, predsjednik Uprave tvrtke Brodomerkur, članovi Senata Sveučilišta u Splitu, prorektori Sveučilišta u Splitu, prodekani Filozofskog fakulteta, kao i brojni nastavnici i studenti  ove sastavnice Sveučilišta.

Nakon Filozofskog fakulteta, ministri Barišić i Marić su u pratnji uprave Sveučilišta u Splitu razgledali prostorije i laboratorije Sveučilišnog odjela za stručne studije.