Najave i događanja

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu

Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu održat će se u petak, 20. travnja, od 10 do 14 sati na Ekonomskom fakultetu, Cvite Fiskovića 5, tijekom kojeg će se studentima predstaviti brojni suradnici i partneri gospodarstvenici našeg Sveučilišta. 
Posjetitelji će na taj način imati priliku bolje upoznati naše nastavne baze - ustanove, institute, tvrtke, koje će studentima nuditi stručne prakse. Ovdje se prvenstveno misli na praktični dio nastave, gdje mentori iz nastavnih baza prenose svoje znanje, iskustvo i vještine na studente našeg Sveučilišta i tako im pomažu da se teoretska znanja povežu s praksom.

Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike jer stručna praksa u nastavnoj bazi može otvoriti i mogućnost budućeg zaposlenja. Ustanove, tvrtke i klubovi koji će sudjelovati na Danu nastavnih baza: Lag 5, Hotel Lav, Bontech, Cornaro Hotel, Cemex d.d., Sistemi, Udruga Sunce, UHY Savjetovanje, Locastic, Privredna banka Zagreb, Gradsko kazalište mladih Split, Centar „Juraj Bonači“, HZZ –CISOK, Udruga DYXY, Udruga Darovita djeca, EUROHERC Osiguranje d.d., Prirodoslovni muzej Split, tvrtka Tommy, HNK Hajduk, AD Plastik, Ženski akademski rukometni klub Split, Brodosplit, agencija „Adriatic.hr“, Mediteranski institut za istraživanje života-MedILS,  Sveučilište u Splitu – Erasmus program, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Agencija za internetski marketing „Seekandhit“, Ritam d.o.o., Draco.
 
U okviru Dana nastavnih baza predavanje "A road map for University Students: How to launch a business from scratch as a university student" održat će turski poduzetnik Baybars Altuntaş u vremenu od 11 do 12 sati u dvorani D1 za sve studente zainteresirane za poduzetništvo.

Svečanost otvaranja Dana nastavnih baza održat će se u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 10 sati, kada će se, među ostalim, dodijeliti nagrade najboljim nastavnim bazama i studentima koji su se iskazali tijekom stručne prakse.