Najave i događanja

Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije održana međunarodna konferencija CIET 2018

3. međunarodna znanstveno-stručna konferencija Contemporary Issues in Economy & Technology – CIET 2018 održana je 1. i 2. lipnja na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Riječ je o dvodnevnom događaju kojemu je cilj poticanje znanstvenika, stručnjaka i predstavnika gospodarskog sektora iz Hrvatske i inozemstva na razmjenu ideju, a koji su svojim radovima doprinijeli obogaćivanju postojeće stručne prakse i znanstvene misli.

Konferencija je otvorena svečanim pozdravnim govorom pročelnika Odjela Ivana Akrapa te pozdravnim govorom predsjednika Organizacijskog odbora dr. sc. Bože Plazibata. Ovom prigodom, svečanom skupu se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović podržavši ovaj vid internacionalizacije Odjela i suradnje s međunarodnim partnerima što je jedan od ključnih strateških ciljeva Sveučilišta.

Konferencija je organizirana u suradnji s partnerskim institucijama ISCAP - Porto Accounting and Business School, ISAG - European Business School, UCCM – Trade Co-operative University of Moldova i TVZ – Zagreb University of Applied Sciences.

Na konferenciji je prezentirano 80 radova, 28 znanstvenih i 52 stručna, 190 autora iz 16 zemalja, a područja su:

• računovodstva i financija

• turizma, trgovine i poduzetništva

• elektrotehnike, IT-a i strojarstva

• interdisciplinarno podučavanje i učenje.

Od prezentiranih radova 78 je objavljeno u zborniku konferencije koji je indeksiran u bazama EconLit, EBSCO i Research Bible.

Više o konferenciji možete pročitati ovdje.