Najave i događanja

Studentskim projektima dodijeljena natječajna sredstava iz upisnina

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović i studenti nositelji projektnih aktivnosti (predstavnici studentskih udruga i pojedinci) potpisali su u ponedjeljak 23. srpnja Ugovore o dodjeli natječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2017./2018.

Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 814 tisuća kuna koja su prema Pravilniku o raspodjeli sredstava iz upisnina Sveučilišta u Splitu dodijeljena studentskim udrugama za financiranje studentskih projekata u tri područja: znanost i tehnologija, kultura i umjetnost i sport.
Pokazalo se da ovakav način financiranja ima poseban efekt na mlade ljude kojima se pruža prilika da iskažu svoju kreativnost i inovativnost, a to onda rezultira kvalitetnim projektima važnim za cijelo Sveučilište. Na taj način ujedno potičemo i studentski aktivizam - kazao je rektor Anđelinović zahvalivši se Povjerenstvu koje je vrednovalo projekte.

Osim nenatječajnih i natječajnih sredstava iz upisnina, studenti će moći financirati svoje projekte i putem natječaja Studentskog zbora. Zahvaljujući tome mnogi će se kvalitetni projekti moći realizirati što je od velike važnosti ne samo za studente, već za cijelo Sveučilište – kazao je Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora.

Ranije su se studentski projekti financirali jedino sredstvima Studentskog zbora, stoga je odluka Senata i Uprave Sveučilišta da se financiraju i iz sredstava ostvarenih od upisnina, značajno podigla kvalitetu studentskog standarda.


Dobivena sredstva raspodijeljena su na slijedeći način:
ZNANOST I TEHNOLOGIJA: 28 projekata, ukupan iznos 279.423,00
KULTURA, UMJETNOST i SVEUČILIŠNI MEDIJI: 19 projekata, ukupan iznos 261.328,20
SPORT: 5 projekata , ukupno 273.460,11