Najave i događanja

Rektor Ljutić nazočio dodjeli stipendija Grada Splita

Svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika i studenata preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija te ugovora o naknadi dijela troškova školarine za  studente poslijediplomskih  doktorskih studija za školsku/akademsku godinu 2018./2019.  održana je u petak, 18. siječnja u zgradi Banovine. 

U kategoriji darovitih i uspješnih potpisano je ukupno 225 ugovora za stipendiranje splitskih učenika i studenata za ovu školsku i akademsku godinu, a kada se tom broju dodaju i aktivni korisnici koji su po svojoj izvrsnosti to pravo stekli prethodnih godina, Grad Split po toj osnovi trenutno stipendira 460 svojih učenika i studenta. Osim toga, Grad Split novčanu potporu osigurava i učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, kojih je trenutno 288. U ovogodišnjem je Proračunu tako za sve stipendije i potpore osigurano ukupno 6 milijuna i 370 tisuća kuna.

Također, Grad Split će u dva Javna poziva ove godine vrijedna po 75.000 kn financirati putne troškove studentima koji jedan semestar svog školovanja odluče provesti u inozemstvu. 

Dobitnicima stipendija Grada Splita čestitao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuvši kako je potpora darovitim i uspješnim učenicima i studentima obaveza sustava. 
– Ovi rezultati su vaš uspjeh, ali i uspjeh vašeg grada i domovine. Naša je obaveza da brinemo o vama i podupiremo one koji to zaslužuju. Poticaj ste okolini da bude bolja i hvala vam na tome, kazao je gradonačelnik u svom uvodnom obraćanju.   
Stipendistima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, kazavši kako su uz sportaše upravo znanstvenici najbolji ambasadori našeg grada i zemlje. 
– Hvala vam na trudu i izvrsnosti, a mi ćemo se pobrinuti da vam pomognemo i osmislimo načine da osjetite sigurnost života koji Split nudi i ostanete u našem gradu, poručio je rektor Ljutić.

U ime učenika riječi zahvale je uputio učenik III. gimnazije Mirko Armanda te Luka Lerotić, kao predstavnik sportaša dobitnika stipendija. U ime studenata govorila je  Tea Gamberažić.

Svečanosti su nazočili i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, prorektor za nastavu splitskog sveučilišta izv. prof. dr. sc. Goran Kardum, te Marijan Puljiz, ravnatelj I. gimnazije i Deana Bokšić, ravnateljica III. gimnazije u Splitu. U glazbenom dijelu Svečanosti nastupio je zbor I. gimnazije u Splitu koji je izveo songove iz mjuzikla „Our House“.