Studentski život

Svečana promocija pete generacije doktora dentalne medicine

Svečana promocija pete generacije doktora dentalne medicine održana je u petak, 9. veljače, na Medicinskom fakultetu. Uz promotore prof. dr. sc. Zorana Đogaša, dekana Medicinskog fakulteta,  izv. prof. dr. sc. Renatu Pecotić, prodekanicu za studij Dentalne medicine te prodekane prof. dr. sc. Antu Tonkića, prof. dr. sc. Mirnu Saragu Babić, prof. dr. sc. Zorana Valića, izv. prof. dr. sc. Antu Pundu, promociji je nazočio i prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.

U svojoj čestitki diplomantima i njihovim obiteljima dekan Đogaš je istaknuo kako na tržištu rada nema nezaposlenih doktora dentalne medicine. Kazao je kako je diploma Medicinskog fakulteta u Splitu priznata u čitavoj Europskoj uniji.

- Najbolji među vama su pozvani da ostanu na Fakultetu kao znanstvenici.  Završili ste vrlo zahtjevan studij te uz želje za profesionalnim uspjehom, želim vam sreću u ostvarivanju snova – poručio je dekan Đogaš.

- Ovim događajem zatvarate veliko poglavlje u svom životu i ulazite u novo, s još većim htijenjima i ciljevima koji su pred vama. Male odluke donosite glavom, a one velike – srcem – kazala je svojim studentima prodekanica Pecotić, poželjevši im puno uspjeha u daljnjem radu, kao i da uvijek budu u potrazi za novim znanjima.

Rektor Anđelinović je čestitao promoviranim studentima u ime Sveučilišta, rekavši im kako ovim danom kreću u novo razdoblje svog života te kako postaju alumni Sveučilišta u Splitu. Pozvao ih je da kroz svoje aktivnosti budu od pomoći razvoju Sveučilišta, koje je prema svjetskim rang-ljestvicama postalo najbolje sveučilište u regiji. Izrazio je nadu da će se i među ovom generacijom promovenata naći oni koji će odabrati put da postanu nastavnici na Sveučilištu te ih pozvao na daljnje usavršavanje u struci što će doprinijeti razvoju našeg grada, županije, ali i cijele domovine.

- Budite i nadalje ponos vaših profesora, Sveučilišta, ali i obitelji – zaključio je rektor Anđelinović.

Promovirani studenti dentalne medicine su: Katarina Artuković, Antonela Beljan, Marija Bilić, Vilma Brko, Dino Caktaš, Ante Dundić, Tanja Gović, Kristina Hittner, Ivana Jurković, Krešimir Kilić, Domagoj Kunčić, Marina Kurilj, Vladimir Ledenko, Jure Ljubičić, Ina Mihanović,  Stipe Mustapić, Iva Norac Kevo, Kruno Pavić, Tomislav Radić, Magdalena Roguljić, Petra Stazić, Alen Štrbac, Danijela Šundov, Nikolina Vranić, Tomislav Župić.

 U umjetničkom programu nastupila je studentica Umjetničke akademije Ana Malovan, uz klavirsku pratnju Zorana Velića.