Studentski život

Održana svečana promocija Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija

Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika Sestrinstva,Fizioterapije, Medicinsko-laboratorijske dijagnostike, Primaljstva i Radiološke tehnologije te sveučilišnih magistra i magistara Sestrinstva, Radiološke tehnologije i fizioterapije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija održana je u srijedu 14. ožujka u amfiteatru Zgrade tri Fakulteta.

Naš odjel je jedna od najmlađih sastavnica splitskog sveučilišta, ali zato imamo brojne vrhunske stručnjake. Izvodimo pet studijskih programa i trenutno brojimo 300 studenata, dok ih je preko 400 već diplomiralo. Ulažemo velike napore u podizanju kvalitete izvođenja nastave i stručnog rada te se trudimo ostvariti regionalnu prepoznatljivost u zdravstvenoj djelatnosti – kazao je doc.dr.sc. Dinko Pivalica, pročelnik Odjela i čestitao promoventima poručivši da su im vrata Odjela uvijek otvorena, bilo kao bivšim studentima, kolegama ili suradnicima.

Budite svjesni svoje snage i znanja i nemojte se bojati izazova. I u teškim i u dobrim vremenima budite optimisti. Imate potencijal i usvojene vještine, iskoristite ih kako biste doprinijeli znanstvenom, stručnom i društvenom napretku – kazao je pročelnik mladim kolegama.

Diplomantima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, naglasivši kako trebaju cijeniti znanje koje su stekli jer je upravo to ono što im nitko ne može oduzeti. Pozvao ih je da nastave svoje školovanje i to na Sveučilištu u Splitu, obzirom da je njihov studij sveučilišni te se mogu obrazovati sve do stupnja doktora znanosti.

Ulaskom u ovu zgradu omogućeni su bolji prostorni uvjeti za Odjel zdravstvenih studija, no još moramo ojačati kadrovske uvjete i urediti nove laboratorije za što bolji praktični rad – kazao je rektor Anđelinović.

Kao jedan od osnivača i prvi dekan Odjela promovente je pozdravio i prof.dr.sc. Stipan Janković.

Promociji su nazočili i prorektorica za nastavu Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Rosanda Mulić i pročelnik Odjela za forenzične znanosti prof.dr.sc. Ivica Filipović.

Popis promoviranih u prilogu.

Vezani dokumenti