Studentski život

Nobelovac Erwin Neher na studentskom skupu „Praktična znanja za studente“

Međunarodni studentski skup „Praktična znanja za studente“ održat će se od petka, 6. do nedjelje, 8. travnja, na Medicinskom fakultetu u Splitu. Na trodnevnom skupu se očekuje preko 400 studenata, 50 profesora i 65 aktivnosti, kao i prvi sastanak predsjednika studentskih zborova medicinskih fakulteta regije za suradnju u budućnosti.  Osim radionica za studente, održat će se i niz besplatnih predavanja otvorenih za javnost iz područja medicine, dentalne medicine i farmacije. 

Jedno od predavanja će održati i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu prof. Erwin Neher, u petak, 6. travnja u 16 sati na Medicinskom fakultetu u Splitu, kada će skup biti svečano otvoren. Prof. Neher će govoriti na temu:  „Kako i zašto sam dobio Nobelovu nagradu? Ion Channels: Their Discovery and Their Role in Biomedicine and Pharmacology“ . Predavanje je besplatno i otvoreno za sve.

Također, u sklopu ovog međunarodnog skupa, već u četvrtak 5. travnja u 20 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu prof. Fabrizio Benedetti, vodeći svjetski znanstvenik u području placebo i nocebo efekta, održat će zanimljivo predavanje na temu: "Placebos, words and drugs - sharing common mechanisms of action". Predavanje je otvoreno za javnost.

Detaljan program skupa nalazi se na linku: https://www.prakticnaznanja.info/