Studentski život

Svečana promocija 52. generacije studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta

Svečana promocija  studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu održana je u petak, 20. travnja, u amfiteatru zgrade Tri fakulteta. Tom prigodom dodijeljene su svjedodžbe i diplome završenim studentima stručnog studija kemijske tehnologije te preddiplomskog i diplomskog studija kemijske tehnologije i kemije. 
Promociju je pozdravnim je govorom otvorio dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Igor Jerković, čestitavši studentima velikom uspjehu.

- Vi ste već 52. generacija koja dobiva diplome Kemijsko-tehnološkog fakulteta, a ove godine možemo se pohvaliti s dva rekorda, prvi je ukupni broj studenata na Fakultetu – 699, a vi ste ujedno i generacija s najvećim brojem promovenata ikada, danas vas je 111 – kazao je dekan Jerković, rekavši kako se otvaranjem novih 10 laboratorija ove akademske godine cjelokupni znanstveni nastavni i stručni rad KTF-a odvija na jednoj lokaciji, nakon 57 godina postojanja ovog fakulteta. Završili ste zahtjevne studije, ustvrdio je dekan, ponosni smo na Vas jer ste uspjeli zadovoljiti teške zahtjeve naših studijskih programa, naročito uzevši u obzir da je osim teorijskog znanja trebalo pokazati i znanje iz eksperimentalne nastave. 

Pozvao je promovente da nastave svoj studij na jednom od smjerova ovog Fakulteta te da ostanu aktivni unutar alumni udruge Fakulteta. Također je podsjetio na projekt „Funkcionalne integracije Sveučilišta u Splitu kroz razvoj kroz razvoj znanstveno istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta“, kojim će se dobiti oko 80 milijuna kuna sredstava za znanstvenu opremu. 
Studentima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović čestitavši studentima na trudu i radu koji su uložili u svoj studij. Istaknuo je kako će Sveučilište u Splitu idući tjedan primiti priznanje Times Higher Educationa za najbolje sveučilište u regiji, što je veliki uspjeh u koji je utkan i rad svih profesora i nastavnika KTF-a, od samih početaka u Biskupovoj palači.

- Postali smo prepoznatljivo, europsko sveučilište. Svaki vaš daljnji rad će nam biti na ponos, želim vam da u budućnosti nađete posao u našoj zemlji i budete ponos kako Sveučilištu, gradu i domovini – kazao je rektor Anđelinović kazavši kako je useljenje u zgradu Tri fakulteta bio veliki iskorak te pozvao promovente da u budućnosti i dalje surađuju sa Sveučilištem, odnosno s Fakultetom, posebno uzevši u obzir daljnja ulaganja u opremu i znanstvenu infrastrukturu kroz projekt „Funkcionalna integracija“.