Studentski život

Izvješće o upisima u ljetnom semestru u akademskoj godini 2018./2019.

Izvješće o upisima u ljetnom semestru u akademskoj godini 2018./2019.

Prema rezultatima upisa studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2018./2019. na Sveučilištu u Splitu je za jesenski rok ostalo slobodno 1. 257 mjesta, od čega 660 na sveučilišnim studijima.

Što se tiče sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Medicinskom fakultetu. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Na izvanrednim studijima, pak, najveći broj mjesta ima na Pravnom i Pomorskom fakultetu.

Na preddiplomskim stručnim studijima ostalo je ukupno 597 slobodnih mjesta i to na svim sastavnicama koje ih izvode. Najmanje mjesta za jesen ostalo je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije i Ekonomskom fakultetu, a najviše na Sveučilišnom odjelu za stručne studije i Kineziološkom fakultetu.

Prijave studijskih programa za jesenski upisni rok obavljaju se na mrežnoj stranici www.postani-student.hr putem koje se pristupa Nacionalnom informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta (NISpVU), sustavu pomoću kojeg kandidati prijavljuju polaganje ispita državne mature i prijavljuju se za upis na odabrane studije. 

Vezani dokumenti