Studentski život

Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Studentskog doma “Bruno Bušić”

Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Studentskog doma “Bruno Bušić”

Svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji Studentskog doma “Bruno Bušić” u Splitu održat će se u srijedu, 14. studenog, u 12 sati u amfiteatru Zgrade tri fakulteta u Splitu, Ruđera Boškovića 33.

Tom prigodom predstavit će se projekt rekonstrukcije Studentskog doma “Bruno Bušić”. Naime, Studentski dom „Bruno Bušić“ izgrađen je 1978. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu i od tada je bio u neprestanoj uporabi. Zgrada ima pet etaža i bruto površinu od 5580,98 m² sa 139 soba i to 131 trokrevetnu i 8 dvokrevetnih soba, odnosno ukupno 409 ležaja. Od početka korištenja pa sve do danas nisu rađeni veći zahvati na zgradi. 
Projekt potpune rekonstrukcije Studentskog doma ima za cilj promjenu svih funkcionalnih dijelova zgrade. Predviđena rekonstrukcija uključuje nadogradnju jednog kata, dogradnju otvorenih evakuacijskih dvokrakih stepenica s istočne i zapadne strane građevine, dogradnju balkona na prvom i drugom katu s južne strane, dogradnju najzapadnijeg modula na trećem katu te ispunjenje svih temeljnih zahtjeva važnih za građevinu. U svrhu racionalnijeg korištenja energije na svim zidovima pročelja bit će izvedena toplinska izolacija, a radi zaštite od buke biti će izvedena odgovarajuća zvučna izolacija smještajnih jedinica. 

Cjelokupna rekonstrukcija odvijat će se paralelno u okviru jednog građevinskog zahvata kako bi se maksimalno skratilo vrijeme u kojem studenti neće moći koristiti ovaj dom. Nakon rekonstrukcije dom će imati 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti. Ukupni kapacitet predviđen je za 465 studenata. Bruto površina rekonstruirane građevine bit će 7037 m2 sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja.

Ukupna je vrijednost ovog projekta 61.643.911,00, a financiran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Studentskog centra Sveučilišta u Splitu.
Kada Dom bude završen, bit će to jedan od najljepših studentskih domova u Republici Hrvatskoj, u blizini mora i park šume Marjan sa svim sadržajima koji ispunjavaju zahtjeve studenata 21. stoljeća.

 

Vezani dokumenti