Studentski život

Rektor Ljutić na sastanku gradonačelnika i načelnika s područja Splitsko-dalmatinske županije

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prisustvovao je sastanku  gradonačelnika i načelnika s područja Splitsko-dalmatinske županije sa županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima koji se održao  u četvrtak, 15. studenoga, u Hotelu “Meteor” u Makarskoj.

Tom prigodom rektor Ljutić je predstavio Sveučilišta u Splitu i mogućnosti suradnje na području SDŽ. Istaknuo je kako Sveučilište ima tendenciju disperzije po županiji. Uz prisjećanje na nekoliko važnijih datuma iz povijesti Sveučilišta, rektor je kazao kako vidi ulogu Sveučilišta kao temelj razvoja lokalne i šire zajednice. Također je naglasio suradnju s gospodarstvom i društvenom zajednicom u vidu partnerskog povezivanja Sveučilišta s dionicima u Gradu i Županiji, čime bi Sveučilište postalo pokretačem razvoja i preobrazbe najšire zajednice. Moguće suradnje gradova i općina SDŽ rektor Ljutić vidi u područjima turizma, hotelijerstva, maslinarstva, vinogradarstva, arheologije, srednjovjekovne povijesti i drugih. – Kontinuitet i uključivost, to je ono što nam treba, zaključio je rektor Ljutić.

Na ovom sastanku raspravljalo se o još pet  važnih tema: o temi liječničke specijalizacije, problematici vezanoj uz zemljišta u gospodarskoj osnovi šumskog gospodarskog pojasa, povlačenju sredstava iz novog operativnog programa fondova EU za izgradnju školskih sportskih dvorana, sufinanciranju jedinica lokalne samouprave za projektnu dokumentaciju za natječaje iz fondova EU te primjeni Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina i Zakona o upravljanju državnom imovinom u odnosu na jedinice lokalne samouprave.

Fotografije: Miroslav Lelas/DalmacijaDanas.hr