Studentski život

Održan Dan otvorenih vrata Hrvatskog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“

Dan otvorenih vrata Hrvatskog učilišta (HVU) „Dr. Franjo Tuđman“ održan je u subotu  9. veljače, u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu. Tom prigodom predstavljeni su sveučilišni programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a (Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje te Vojna aeronautika) te sveučilišni program Sveučilišta u Splitu i HVU-a  Vojno pomorstvo. Na Dan otvorenih vrata odazvao se veliki broj maturanata zainteresiranih za vojne studije, koji su imali priliku razgovarati s kadetima prvog naraštaja Vojnog pomorstva te iz prve ruke čuti sve o životu i studiju kadeta. 

Nakon uvodne riječi i prezentacije studija Vojno pomorstvo koju su održali kadeti prve godine studija, maturanti su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i kabinete u kojima se provodi nastava i obuka. U obilazak je bilo uključeno i razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice te naoružanja i vojne opreme koju kadeti koriste u obuci.
(Autor: kapetan fregate doc.dr.sc. Luka Mihanović, zamjenik voditelja studija Vojno pomorstvo, fotografije Hrvatsko vojno učilište)