Studentski život

Svečana promocija studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta

U amfiteatru zgrade Tri fakulteta, dana 7. srpnja održana je 50. svečana promocija  studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

 Tom prigodom promovirano je će 13 stručnih pristupnika kemijskog inženjerstva,  34 sveučilišna prvostupnika inženjera kemijskog inženjerstva, 19 sveučilišnih prvostupnika kemije, 22 magistra inženjera kemijskog inženjerstva i 9 magistara kemije.

Svečanu promociju pozdravnim je govorom otvorio dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Igor Jerković, koji je čestitao promoventima na njihovom uspjehu te im je uz riječi ohrabrenja zaželio uspješnu profesionalnu karijeru.

Ponosni smo na Vas jer ste uspjeli zadovoljiti teške zahtjeve naših studijskih programa, naročito uzevši u obzir da je osim teorijskog znanja trebalo pokazati i znanje iz eksperimentalne nastave. No, diploma ne smije označiti kraj vašeg usavršavanja obzirom da je riječ o struci koja je vrlo dinamična. Obrazovanje možete nastaviti na naša dva poslijediplomska doktorska studija, a također vas pozivam da ostanete aktivni unutar alumni udruge fakulteta  - kazao je dekan Jerković istaknuvši kako su diplome studenata KTF-a i međunarodno cijenjene i priznate o čemu najbolje govori činjenica da su neki od prijašnjih studenata posao pronašli u Japanu, SAD-u i Kanadi.

Dekan Jerković je također prigodno najavio kako će novu generaciju studenata već od iduće godine u novoj zgradi dočekati i opremljeni laboratoriji, što će omogućiti da se nastavni, znanstveni i stručni rad odvija na jednom mjestu.

Svečanoj promociji nazočila je i prorektorica Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Rosanda Mulić koja je čestitala novim članovima akademske zajednice na ostvarenom uspjehu.

Danas je veliki dan za studente koji su diplomirali. Neka vas ovaj uspjeh dodatno osnaži i bude vam smjerokaz u životu. Vjerujem da će vam dati  samopouzdanje za savladavanje izazova i prepreka koje će se naći pred vama. Budite na to pripravni, učite, usavršavajte svoje znanje i dalje, u svemu budite svakim danom sve bolji, a pritom ostvarujte sebe i  sretni stvarajte nove vrijednosti – poručila je studentima prorektorica Mulić zaželjevši im da brzo pronađu posao i to u svojoj domovini, a ne u inozemstvu.

 

Dokumenti