Studentski život

Svečana promocija Sveučilišnog odjela za studije mora

Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika i magistara struke Sveučilišnog odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu održana je 4. srpnja u amfiteatru Zgrade tri fakulteta.
Promotor svečanosti bili su doc.dr.sc. Josipa Ferri, pročelnica Odjela, doc. dr. sc. Marin Ordulj i doc. dr. sc. Frane Škeljo, a promociji je nazočio i prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta.

Promocija je uvijek važan događaj, kako za studente tako i za nas nastavnike jer je rezultat zajedničkog truda i rada te ujedno predstavlja uspjeh svih nas. Vjerujem da ćete, poput naših alumnija, završetkom studija vrlo brzo pronaći mjesto rada, a o kvaliteti obrazovanja na Odjelu za studije mora najbolje govori činjenica da je to najstarija znanstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja se bavi ekologijom i biologijom mora – kazala je pročelnica Ferri ističući kako je dosad diplomiralo ukupno 579 studenata,a interes uza upis među maturantima i dalje je jako visok.
Promoventima je čestitao i rektor Anđelinović pozvavši ih da i dalje ostanu povezani sa Sveučilištem kao aluminiji.

Kao zaposlenici privatnih tvrtki koje su ujedno i nastavne baze Sveučilišta, možete biti mentori. Također, možete nastaviti sa svojom edukacijom ili se na različite načine uključiti u sveučilišne projekte kako bismo zajedničkim snagama radili na daljnjem razvoju –poručio je rektor Anđelinović, dodavši kako će Sveučilište, obzirom na svoju mediteransku orijentaciju, nastaviti podupirati rad Odjela za studije mora, prvenstveno ulažući u opremanje laboratorija i internacionalizaciju Odjela.

 

Dokumenti