Studentski život

Svečano započeo Advent na Kampusu

Sveučilište u Splitu u suradnji sa Studentskim centrom Split i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu od 6. do 20. prosinca organizira božićnu manifestaciju pod nazivom „Advent na Kampusu“ sa željom da adventsku čaroliju donese studentima, posebice onima koji se školuju van svog mjesta stanovanja.

Svečani početak adventskih događanja održan je na blagdan sv. Nikole 6. prosinca ispred Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“, kada su prigodne adventske kućice na Kampusu zablistale mnoštvom svjećica te okićenim božićnim drvcima. Manifestaciju je otvorio prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, kazavši kako proslava Adventa na Sveučilištu postaje tradicija te je studentima poručio da se ovdje osjećaju kao kod svoje kuće te kroz nova prijateljstva i nove ideja unapređuju svoje Sveučilište koje se već nalazi među najboljima u regiji. 
- Stvarat ćemo bolje uvjete za studiranje, među ostalim  razvijati rekreativni sport te  bogatiju i sadržajniju kulturnu ponudu – zaključio je rektor Anđelinović.

Okupljene studente je pozdravio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, koji im je poželio da se dobru zabavu i druženje, a u sljedećoj godini im zaželio što više položenih ispita.

- Mislim da nigdje više pameti i znanja, nego ovdje. U Đardinu je Turistička zajednica organizirala glazbeni program  na kojem nastupaju studenti – u prigodi otvaranja „Adventa na Kampusu“  rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita. 

Sajam je blagoslovio doc.dr.sc. Domagoj Runje, prodekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta pročitavši Poslanicu Kološanima.

Na dan otvaranja u glazbenom programu nastupila je grupa Barbary, a svakog dana "Adventa na Kampusu" zagarantirana je zabava od 16 do 24 sata, uz odlične DJ-e, fine napitke, pivo i ukusne fritule. Svake srijede posjetitelji će moći uživati u nastupima uživo studentskih bendova Veritas aeterna, Extender i Loops.