Sveučilišni sport

Rektor Anđelinović primio pobjedničku momčad AFC Universitas

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović primio je u petak momčad Akademskog futsal kluba Universitas. Riječ je studentskom malonogometnom klubu koji je osvojio prvo mjesto 2. Hrvatske malonogometne lige - JUG u sezoni 2017./2018.

Za kormilom AFC „Universitas“ trenerski je tandem u sastavu Marin Mandić – Tonći Bokan Pelicarić, a boje svih splitskih studenata na terenu brane Mirko Nikolić (Pomorski fakultet), Ante Mijić (Ekonomski fakultet), Ivan Tustonjić (Kineziološki fakultet), Ante Crnjac (Kineziološki fakultet), Antonio Grubelić (Kineziološki fakultet), Dino Peša (Odjel za zdravstvene studije), Mario Nazlić (FESB), Igor Šuljić (FESB), Boris Perković (Odjel za stručne studije), Ivan Bezmalinović (Kineziološki fakultet), Ante Rađa (Kineziološki fakultet), Mario Taći (Kineziološki fakultet), Nikola Moro (Pomorski fakultet), Ante Peša (Ekonomski fakultet), Jadran Kirevski (Kineziološki fakultet), Marin Roguljić (RGNF), Viktor Goreta (Kineziološki fakultet), Ante Moro te kapetan i bivši reprezentativni golman, Franko Bilić.
Važnost razvoja sveučilišnog sporta naznačena je i u strategiji Sveučilišta u Splitu, stoga je rektor Anđelinović podupirao sva nastojanja kluba koji je prije dvije godine u okviru županijske lige započeo s natjecanjima u sustavu nacionalnog sportskog saveza, a već ove sezone osvojio prvo mjesto u višem rangu natjecanja.

Ponosan sam na vas i trebamo napraviti sve za iduću sezonu da dođete u prvu ligu. Cijeloj momčad želim i dodijeliti priznanje u vidu rektorove nagrade jer ste doprinijeli ugledu i promociji Sveučilišta u Splitu – kazao je rektor Anđelinović.

U ime momčadi rektoru se zahvalio kapetan momčadi Franko kazavši kako je AFC Universitas postao poznat ne samo u futsal javnosti, već i cijeloj Hrvatskoj.
Želim da postanemo perjanica sveučilišnog sporta, ne samo splitskog već i hrvatskog i da sport bude ono što će privlačiti studente na naše Sveučilište.

Predsjednik kuba Hrvoje Budimir kazao je pak kako će klub nastaviti i dalje truditi se i biti uspješni kao i dosada te izrazio nadu u daljnju potporu Sveučilišta.