Sveučilišni sport

Studenti i alumniji AFC Universitasa napadaju prvu ligu

Prošle sezone bili su prava futsal senzacija i prvi put u povijesti neka sveučilišna ekipa nastupit će u najelitnijem futsal natjecanju u Hrvatskoj. AFC Universitas pravi je primjer ambicije, upornosti želje, ali i pozitivne “ludosti” koja je pokrenuta prije nekoliko godina u Splitu. Osvojivši 2.HMNL u završnici s glavnim konkurentom Olmissumom, ova studentska klapa spremala se ovoga ljeta za juriš s najboljima.

- Prioritet nam je bio zadržati prošlogodišnju ekipu jer to smatramo realnim u ovoj razvojnoj fazi kluba, a znate kako kažu u žargonu da se pobjednička momčad ne mijenja. Cilj nam je imati najbolje igrače koji trenutno studiraju na Sveučilištu u Splitu i najbolje alumnije našeg Sveučilišta -  rekao je trener Marin Mandić, inače također student sveučilišta u Splitu.

Ovoga vikenda 1.HMNL kreće s natjecanjem, a naši nogometaši gostuju u Zagrebu u popularnoj “Kutiji šibica” kod Uspinjače Gimke. Vikend nakon toga slijedi gradski derbi s jednim od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka  FC Split Tommy, gdje se očekuju pune tribine, dobra atmosfera mnoštvo dobrih futsal poteza. Evo i grafičkog prikaza rasporeda utakmica za prvi dio sezone: