Sveučilišni sport

Započeo Festival Vino Dalmacije

Dvodnevni  festival "Vino Dalmacije", koji okuplja vodeće dalmatinske vinare, svečano je otvoren u petak, 22. ožujka, u Studentskom centru Split na Kampusu. Mr.sc. Ivica Kovačević, predsjednik udruženja „Vino Dalmacije“ istaknuo je kako ova druga po redu manifestacija uoči turističke sezone okuplja vodeće dalmatinske vinare koji hotelijerima, ugostiteljima i gostima imaju priliku pokazati svoju ponudu te napredak u proizvodnji kvalitetnih vina.

Festival je okupio čak 50-ak dalmatinska vinara, uz regiju partnera Istru, a predstavili su se i proizvođači maslinovog ulja. Najavljena su i gostovanja renomiranih chefova Brace Sanjina, Hrvoja Zirojevića i Ivana Pažanina, a dobrovoljni prilozi posjetitelja za njihova jela bit će donirani Domu za nezbrinutu djecu „Maestral“.

Pozdravne riječi su uputili i prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektor Sveučilišta u Splitu, Božica Marković, direktorica sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, predstavnica Grada Splita pročelnica Ela Žižić,  dok je Festival svečano otvorio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.
Festival se održava 22. i 23. ožujka godine u Studentskom centru Split, restoranu Kampus, u organizaciji Udruženja „Vino Dalmacije“ i suorganizaciji Sveučilišta u Splitu i Studentskog centra Split, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Splitsko-dalmatinskom županijom i drugim institucijama.