Sveučilišni sport

Na UniSport Finalsima Sveučilište u Splitu osvojilo četvrto mjesto

Na UniSport Finalsima Sveučilište u Splitu osvojilo četvrto mjesto

Koncertom Prljavog kazališta na biogradskoj rivi, završena su natjecanja UniSport Finals 2017, na kojima se od 18. do 21. svibnja okupilo tisuću studenata s 15 hrvatskih sveučilišta i veleučilišta. Najbolji hrvatski studenti sportaši borili su se za titulu prvaka Hrvatske za ak. god. 2016./2017. u deset sportova, a najuspješnijom se pokazala delegacija Sveučilišta u Zagrebu, osvojivši impresivnih 13 zlatnih medalja. Na drugom se mjestu s dva osvojena zlata našlo Sveučilište u Rijeci, na trećem s istim brojem zlata Veleučilište VERN, dok je četvrto mjesto pripalo Sveučilištu u Splitu.

- Posebno sam zadovoljna angažiranošću grada Biograda kao suorganizatora, jer teško da bi bez ovako dobre komunikacije bilo što od ovoga bilo izvedivo. Podigli smo razinu organizacije ovog događaja zbog čega se radujem suradnji i iduće godine, posebno zato jer se studenti osjećaju odlično ovdje  – istaknula je Jelena Matešić, izvršna direktorica UniSport Finalsa 2017.

Tijekom održavanja UniSport Finalsa, svi sudionici, kao i građani grada Biograda te njihovi gosti, imali su priliku uživati u šarolikom programu od čega se svakako posebno ističe zabavni program sa Studentskom ribarskom noći i koncertom Mladena Grdovića, kao i finalna fešta, odnosno koncert Prljavog kazališta. Uz zabavu, svi su imali priliku nešto i naučiti, a tome je poslužio Festival sporta i aktivizma, na kojemu su predstavljeni studentski projekti poput bolida formule1, a svi su, zahvaljujući studentima, imali priliku besplatno izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi.  

Na taj je način, sinergijom sporta, zabave i edukacije, zaokružena priča studentskog boravka u Biogradu za ove UniSport Finalse, kroz koje su prvaci ostvarili pravo nastupa na Europskim sveučilišnim igrama 2018. godine, koje će se održati u portugalskoj Coimbri.

Inače, na ovogodišnjim Unisport Finalsima sudjelovali su predstavnici i reprezentacije sljedećih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever te veleučilišta Vern, Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar. (izvor: unisport.hr)