Sveučilišni sport

Rektor Anđelinović na predstavljanju Hajdukovog projekta "Akademija"

Predsjednik HNK Hajduk Ivan Kos predstavio je u srijedu, 18. listopada, infrastrukturne zahvate koji je ovaj splitski klub napravio u tekućoj godini, a najavio je i novi projekt „Akademija“. Ovom događanju nazočio je i prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, kao i prof. dr. sc. Boris Trogrlić, dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG) te izv. prof. dr. sc. Dražen Čular, prodekan Kineziološkog fakulteta.

Kazao je predsjednik Kos tako da su u 2017. godini izmijenjena tri travnjaka, preuređene su svlačionice, uređeni sanitarni čvorovi na stadionu, ulaz U je prilagođen djeci, a od budućih projekata istaknuo je suradnju s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije na projektu „Stadion tour“ u sklopu kojeg će studenti ovog Fakulteta osmisliti idejna rješenja izmjene interijera kuda će biti predviđen vođeni obilazak unutrašnjosti stadiona. Također, predsjednik Kos je izrazio zadovoljstvo suradnjom Hajduka i Sveučilišta, odnosno njegovih sastavnica, uz FGAG, tu su i Medicinski fakultet i Kineziološki fakultet, a postoji još prostora za unaprjeđenje suradnje.

U okviru projekta „Akademija“ najavio je gradnju dva skraćena terena, te u drugoj fazi i popratnih sadržaja. Nabrojao je i dugoročne planove i projekte, među kojima se ističu izgradnja kampa, projekt internata u suradnji sa Sveučilištem i  Kineziološkim fakultetom, što je inovativni koncept na ovim prostorima koji bi omogućio djeci svih sportskih kolektiva da uz bavljenje sportom dobiju i kvalitetno obrazovanje te projekt Arena Poljud.
Rektor Anđelinović je istaknuo da Sveučilište podržava projekte te da svojim iskustvom, ali i mladošću, odnosno studentima, kao i do sada, želi pomoći u njihovoj realizaciji. Predsjednik Hajduka je, uz zahvalu na potpori, istaknuo izvrsnu suradnju Hajduka i Sveučilišta izrazivši nadu da će se nastaviti i u budućnosti.