Dvotjedni Advent na Kampusu uljepšao kišne dane splitskim studentima

Advent na Kampusu započeo je svečanim paljenjem lampica ispred zgrade Tri fakulteta. Natkriveni prostor omogućio je da adventska događanja ne ovise mnogo o vremenskim neprilikama, a tri božićne kućice, mnoštvo lampica, ukrasi, božićne jelke i fotokutak učinili su da studenti nakon kolokvija i predavanja za čas urone u božićnu bajku.

- Dolazim s ekipom svake večeri. Atmosfera, odabir glazbe i dobre cijene pogođeni su za nas studente – govori nam Jure Antunović, student pete godine računarstva na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Kopilici. Uistinu, organizator Studentski centar u Splitu pripremio je bogat i raznovrstan program, a cijene su najniže u gradu.

- Ono što me posebno veseli je odaziv studenata svake večeri, njihove pozitivne reakcije, ali i činjenica da na kućicama preko student-servisa rade naši studenti – govori Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split. U glazbenom dijelu adventa su nastupili Grupa Best, Domenica, tamburaši, Grupa Dreamers te brojni studentski bendovi. Održan je i nastup komičara Željka Pervana, odigrana je kazališne predstave Ženici kazališne družine Ritam igre, a tu su i brojne igre, kvizovi i DJ nastupi. Naravno, sve utakmice naše reprezentacije su burno odgledane na velikom platnu, tako da smijeha, pjesme, navijanja i kulturnog uzdizanja nije nedostajalo na Kampusu. Ispred kućica je bilo veselo, ali veselja nije nedostajalo ni unutar kućica.

– Ovo mi je jedan od boljih poslova, ako uopće ovo mogu svrstati u posao pošto se vrhunski zabavljam s kolegama. Program je fenomenalan. Svi su studenti zadovoljni cijenama, atmosferom, organizacijom i nijednu večer nije dosadno – govori veseli konobar iz Ljubuškog Matej Pavičić, student druge godine elektrotehnike na FESB-u.

– Ovo je definitivno najbolji advent u gradu Splitu ove godine. Predobro je ukrašeno i program je odličan – dodaje Ivana Spajić, studentica treće godine elektrotehnike na FESB-u, koja je se s ekipom zabavljala na Matejevoj kućici. Vrijedno je spomenuti da je i u sklopu Adventa na kampusu održano i Natjecanje u ukrašavanju božićnog drvca među stanarima studentskih domova. Konkurencija je bila jaka, ali je pobjedu odnijela ekipa s prvog kata SD-a “Bruno Bušić”.

Piše: Matej Sunara/Universitas

Foto: Jakov Matić