Održana promocija nastavnih i znanstvenih materijala te novog loga Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija

Promocija novih nastavnih i znanstvenih materijala Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija održana je u srijedu 10. svibnja u Sveučilišnoj galeriji, u sklopu programa proslave Dana SOZS-a. Tom prigodom prof. dr. sc. Stipan Janković, pročelnik Odjela i njegovi suradnici promovirali su sljedeće naslove:

Interna medicina za zdravstvene studije - autori doc. dr. sc. Višnja Kokić Maleš, doc. dr. sc. Željko Šundov i suradnici

Otorinolaringologija za zdravstvene studije – autor doc. dr. sc. Draško Cikojević

Osnove managementa u zdravstvu - doc. dr. sc. Ana Juras/prof. dr. sc. Dejan Kružić

Funcionalna anatomija lokomotornog sustava za fizioterapeute - autori doc. dr. sc. Ivanka Marinović, doc. dr. sc. Jure Aljinović, doc. dr. sc. Ana Poljičanin

Temelji radiografije skeleta – autori doc. dr. sc. Maja Marinović Guić i suradnici

Dentalna radiografija i radiologija – autor: prof. dr. sc. Stipan Janković

Seminari iz kliničke radiologije – autor prof. dr. sc. Stipan Janković

Osnove kliničke radiologije – autor Damir Miletić i suradnici

Riječ je o naslovima koji će pomoći studentima u stjecanju njihovih znanja i vještima, ali će isto tako biti od iznimne koristi i svim ostalim djelatnicima srodnih struka.

Osim promocije udžbenika i knjiga, novi vizualni identitet predstavio je izv. prof. art Igor Čaljkušić s Umjetničke akademije u Splitu, Odsjeka vizualnih komunikacija. Autor novog znaka i logotipa je Dean Zobenica, student I. godine diplomskog studija, čiji rad je odabran kao najbolji na radionici studenata Odsjeka, koji su prijedloge izrađivali uz mentorstvo izv. prof. art. I. Čaljkušića, izv. prof. art. Maris Cilić, Ane Bodrožić i Daše Mamule. 

Predstavljen je i novi broj Hrvatskog časopisa zdrastvenih znanosti o kojem je govorio prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, pomoćnik pročelnika Odjela za poslovanje i nastavne baze, dok su studenti Martina Nevistić i Ivan Bućan publiku upoznali s radom i ciljevima studentske udruge  EMSA Split.