Znanost i tehnologija

Dr. sc. Ivo Marinić-Kragić s FESB-a dobitnik Godišnje nagrade za znanstvene novake

Državne nagrade za znanost za 2017. dodijeljene su u srijedu 12. prosinca u Hrvatskome saboru gdje je Godišnju nagradu za znanstvene novake dobio dr. sc. Ivo Marinić-Kragić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Odlukom Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost za 2017. godinu, ukupno je 33 laureata, a nagrade su im na svečanosti uručili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji je ujedno i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Dr. sc. Ivo Marinić-Kragić je nagrađen za značajan znanstveno-istraživački doprinos u području tehničkih znanosti , posebno za postignute originalne rezultate koji se odnose na područje parametrizacije i računalnog opisivanja složenih geometrijskih oblika inženjerskih konstrukcija te učinkovitosti sustava s OIE. U 2017. godini docent Marinić-Kragić objavio je pet radova u uglednim svjetskim časopisima s vrlo visokim faktorom odjeka. Na većini radova prvi je autor. Tri rada objavljena su u časopisima koji pripadaju među 10 posto najboljih časopisa u svojim kategorijama.

Sveučilište u Splitu upućuje čestitke dr. sc. Ivi Mariniću-Kragiću na ovom iznimnom uspjehu, uz želje za uspješan rad i u budućnosti.

Popis svih laureata te obrazloženja nagrada nalaze se u prilogu obavijesti.

Foto: Hrvatski sabor

Vezani dokumenti