Znanost i tehnologija

Prijavite se za sudjelovanje na splitski Festival znanosti 2017.

Prijavite se za sudjelovanje na splitski Festival znanosti 2017.

Sveučilište u Splitu organizira 15. Festival znanosti koji će se održati od 24. do 29. travnja 2017. na temu Vrijeme (glavna tema uključuje i kronološko i meteorološko vrijeme).

Studenti i nastavnici Sveučilišta u Splitu koji bi htjeli organizirati aktivnosti u okviru Festivala znanosti mogu se prijaviti putem elektroničkog obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc750H_D2T0h0Fp_579kEZwGmf8elZQ9eFqHoOry4Jrji4dUw/viewform?c=0&w=1

Rok za prijavu aktivnosti je 15. veljače 2017.

Kako je već uobičajeno, i za nadolazeći Festival znanosti 2017 u Splitu planira se otvaranje uz pregršt demonstracija i radionica 24. travnja 2017. godine, te nakon toga slijedi tjedan dana uz veliki broj aktivnosti koje će znanost prikazati na popularan i svakome razumljiv način.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Osnovni moto festivala i dalje je Izađimo u grad na Festival znanosti. Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi se planirana događanja približila što većem broju građana.