Znanost i tehnologija

Prof.dr. M. Marušić i prof.dr. J. Jeličić Radonić dobili Nagrade Slobodne Dalmacije

U povodu 73. rođendana Slobodne Dalmacije 17. lipnja dodijeljene su  nagrade splitskog dnevnog lista u tri kategorije: umjetnost, znanost i novinarstvo, a u svakoj kategoriji i godišnja nagrada za životno djelo, nazvana po istaknutim Dalmatincima koji su obilježili ta područja.

Nagradu za životno djelo "Frane Bulić" dobio je prof.dr.sc. Matko Marušić, a godišnju nagradu "Kruno Prijatelj" prof.dr.sc. Jasna Jeličić Radonić. Nagrade im je uručio akademik Davorin Rudolf.

Nagradu za životno djelo "Emanuel Vidović" dobio je  dr.sc. Vlatko Perković, a godišnju nagradu "Jure Kaštelan" dr.sc. Ante Milošević i dr.sc. Josip Belamarić.

Nagradu za životno djelo "Joško Kulušić" dobio je Ante Verzotti, a godišnju nagradu "Miljenko Smoje" Frenki Laušić.

O dobitnicima nagrada za znanost, pod predsjedanjem prof. dr. sc. Ivana Pavića, odlučivali su prof. dr. sc. Vlatko Lipovac, prof. dr. sc. Alen Soldo, prof. dr. sc. Dijana Vican i prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić. Žiri za umjetnost, pod predsjedanjem Petra Jakelića, činili su Kažimir Hraste, Siniša Kekez, Andro Krstulović Opara i Marijo Krnić, dok je žiri za novinarstvo predvodio Jakša Fiamengo, uz Ivu Bonkovića, Matka Biljka, Edu Pezzija i Danka Plevnika.