Stipendije i otvoreni natječaji

Virtualni sajam Study in France 2017

Virtualni sajam Study in France 2017

Francuski Institut u Hrvatskoj i Espace Campus France Croatie zajedno sa 14 europskih zemalja (Njemačka, Austrija, Hrvatska, Danska, Estonija, Poljska, Finska, Mađarska, Latvija, Litva, Norveška, Rumunjska, Švedska) i 40 visokoškolskih francuskih ustanova sudjelovat će na virtualnom sajmu  “Study in Franceod 6. do 15. studenog 2017.

Ovaj događaj  ima za cilj predstaviti studentima i učenicima srednjih škola  izvrsnost studijskih programa u Francuskoj te predstavlja jedinstvenu prilika za informiranje i virtualni susret s predstavnicima institucija francuskog visokog obrazovanja.

Sajam je organizirala francuska agencija Campus France, zadužena za promociju visokog obrazovanja i međunarodnu mobilnost studenata i znanstvenika (Francuska je 4. zemlja po prihvatu stranih studenata, nakon SAD-a, Velike Britanije i Australije).

Pristupom na interaktivnu platformu http://virtual.campusfrance.org/ studenti i učenici mogu stupiti u direkni kontakt sa školama i sveučilištima, saznati kako odabrati odgovarajući studijski program te upoznati različite postupke upisa na sveučilišta, na visoke škole za tehnička i znanstvena zanimanja (inženjere) i  na umjetničke i poslovne škole.

Jednako tako, studenti će moći  dobiti informacije o studentskom životu u Francuskoj, troškovima upisa, smještaju, dostupnim stipendijama.

Ustanove visokog obrazovanja i Espaces Campus France iz spomenutih zemalja direktno će odgovarati na pitanja europskih studenata putem Facebook Live-a.

Facebook Live Espace Campus Francea Croatie možete pratiti u petak, 10.11. 2017 u 11 h 30.

Dokumenti