Novosti

Adriatic Symposium on Biophysical Approaches in Biomedical Studies

Adriatic Symposium on Biophysical Approaches in Biomedical Studies

U suradnji  Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medical College of Wisconsin (MCW), SAD i Jagiellonian University, Krakow, Poljska, od 24. do 28. rujna na Mediteranskom institutu za istraživanje života održat će se drugi „Adriatic Symposium on Biophysical Approaches in Biomedical Studies”.

Pozvani predavači su ugledni znanstvenici iz Hrvatske i svijeta u svojim područjima i primjenjuju biofizikalne tehnike u istraživanju strukture i funkcije proteina, oksidativnog stresa, otkrivanja i označavanja slobodnih radikala, bioenergetike osnovnih mehanizama stanica i prijenosa lijekova kroz biološke membrane. Tematike obuhvaćene simpozijem su relevantne za biološke i medicinske aspekte ljudskog zdravlja te otvaraju prilike za znanstvene suradnje između velikog broja hrvatskih i međunarodnih institucija. 

Supredsjedatelji Simpozija su doc. dr. sc. Marija Raguž, s katedre Medicinske fizike i biofizike Medicinskog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Balaraman Kalyanaraman, s Katedre za biofiziku Medical College of Wisconsin i prof. dr. sc. Tadeusz Sarna, s Katedre za biofiziku Jagiellonian University.
Više informacija na službenoj stranici konferencije: http://www.babs-symposium.com/.