Novosti

Odobrena sredstva za Tehnološki park Sveučilišta u Splitu

Odobrena sredstva za Tehnološki park Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu, odnosno tvrtka „Unist Tehnoloiški park“, sudjelovalo je na natječaju „Razvoj poslovne infrastrukture“ za dodjelu bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova s projektom „Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu“. Za taj projekt su odobreni prihvatljivi troškovi 20 milijuna kuna, dok je maksimalni iznos bespovratnih sredatava 19,83 milijuna kuna. Riječ je najvećem pojedinačnom iznosu do sada odobrenom za neki javni projekt u Splitu.

Stoga bi Sveučilište, odnosno grad Split uskoro trebao dobiti Tehnološki park koji će se nalaziti u bivšem OH domu u Spinutu. Rekonstrukcija prostorija bivšeg OH doma počinje ove godine, a prvi se stanari očekuju za dvije godine. Priprema dokumentacije za ovaj projekt počela je prije više od godinu dana, a prijavljen je na samom kraju 2016. godine. Od maksimalnih stotinu bodova, ovaj je projekt dobio 91.

Inkubator za visoke tehnologije trebao bi se prostirati površini većoj od 2500 metara četvornih. Imat će 26 novih modularnih ureda, coworking prostor s 45 radnih mjesta, tri ureda za poduzetničke potporne institucije, ured za akcelerator program, hardware laboratorij s mnoštvom opreme, devet prostorija za sastanke, četiri kuhinje, pet društvenih prostorija, prostor za rekreaciju i tri konferencijske dvorane sa 105, 50 i 25 sjedećih mjesta. Osim toga, otvorit će se i 140 novih radnih mjesta za mlade start-upove, iz visokih IT i drugih tehnologija.