Novosti

Prva hrvatska konferencija o ozljedama mozga u sportu

Prva hrvatska konferencija o ozljedama mozga u sportu

Prva hrvatska konferencija o ozljedama mozga u sportu s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 15. do 17. lipnja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u suorganizaciji Medicinskog fakulteta, Hrvatskog olimpijskog odbora i KBC-a Split te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Istraživanje ozljeda mozga u sportu relevantna je tematika u međunarodnoj znanstvenoj zajednici brojnih stručnih područja. Kratkoročni i dugoročni ishodi, kao i utjecaj ponavljajućih ozljeda mozga u sportu na niz funkcija i sposobnosti, područja su od velikog interesa i fokus brojnih istraživanja.
Pristup istraživanjima potresa mozga u sportskim ozljedama intenzivno se mijenja u proteklim godinama te je tema brojnih međunarodnih rasprava u zdravstvu.

Ova konferencija bit će prva takve vrste u Hrvatskoj.  Brojni domaći i međunarodno priznati govornici predstavit će nove spoznaje i napretke u području sportskih ozljeda mozga uz interdisciplinaran pristup. Tijekom konferencije očekuje se sudjelovanje stručnjaka u području medicine, neuroznanosti i psihologije.

Očekivane vještine i znanja koje sudionici stječu svojim sudjelovanjem su sljedeće:
- primjena usvojenih znanja u području ozljeda mozga u sportu tijekom dijagnostike i liječenja ozljeda
- primjena usvojenih vještina za rad sa sportašima nakon ozljeda mozga, u svim dobnim skupinama,
- razumijevanje ozljeda mozga od samog uzroka, sprječavanja ozljeda, do oporavka od istih.

Predavači su velikim dijelom stručnjaci koji dolaze s raznih sveučilišta u SAD-u, s ciljem prenošenja najvažnijih znanja o polju istraživanja.

Konferencija je namijenjena specijalistima neurokirurgije, neurologije, sportske medicine, kirurgije, pedijatrije, obiteljske medicine, neuroznanstvenicima, kineziolozima, sportskim trenerima i liječnicima u sportskim klubovima te svima onima koji su uključeni u sportske aktivnosti.

Program konferencije dostupan je prilogu, a informacije o registraciji možete pronaći na web stranici Medicinskog fakulteta - http://www.mefst.unist.hr/BrainInjuriesInSport

Dokumenti