Novosti

Šesti skup Fizika i filozofija i ljetna škola na PMF-u

Šesti skup Fizika i filozofija i ljetna škola na PMF-u

Šesti skup Fizika i filozofija ove godine posvećen je pitanjima prostora i vremena, a održat će se 6. i 7. srpnja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Uz skup, ove godine je novost i održavanje ljetne škole od 4. do 7. srpnja. Na konferenciji i ljetnoj školi sudjeluju ugledni svjetski predavači, kao što su Tim i Vishnya Maudlin (New York University), Christian Wüthrich (L'Université de Genève), Tomislav Živković (Institut Ruđer Bošković), Neven Bilić (Institut Ruđer Bošković), Dieter Suisky (Humboldt University Berlin), Andrea Reichenberger (University of Paderborn) i brojni drugi.

Glavni cilj skupa je razvijanje interdisciplinarnog pristupa pitanjima prostora i vremena koja su u fokusu istraživanja fizike i filozofije. Bit će predstavljen razvoj ideje prostora i vremena od Aristotela do Einsteina, ali i suvremena istraživanja kvantne gravitacije i crnih rupa. 

Predavanja će se održati na engleskom jeziku, a više informacija o samom skupu može se naći na adresi: http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php. Cjelokupni program ljetne škole i konferencije nalaze se na sljedećim adresama: 
http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:summer_school
http://mapmf.pmfst.unist.hr/~sokolic/doku.php?id=2017:conference

Već šestu godinu zaredom, ovo događanje se odvija u organizaciji Prirodoslovno-matamatičkog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike, straojarstva i brodogradnje, Filozofskog fakulteta i Instituta za filozofiju u Zagrebu.