Novosti

Započela 25. znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama - SoftCOM 2017

25. međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama - SoftCOM 2017 svečano je otvorena u petak, 22. rujna, u Splitu.
Sudionike konferencije je u ime Tehničkog odbora konferencije pozdravio prof.dr.sc. Dinko Begušić. Predstavio je detaljan program rada istaknuvši da će na ovogodišnjem SoftCOM-u biti prikazano više od 126 prezentacija koje će izlagati  40 predavača pristiglih  iz svih dijelova svijeta. Uz znanstveni dio konferencije, održat će se i brojne radionice okrugli stolovi te poslovni forum, 20 različitih sesija, 5 simpozija, a pripremljeno je ukupno 104 rada.

Dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Sven Gotovac istaknuo je važnost ove dugovječne konferencije za Fakultet, napomenuvši kako konferencija svake godine iznjedri nova znanja i ideje, a s vremenom je prerasla u jedan od najvećih i najznačajnijih skupova u području ICT tehnologije.

Nazočnima se obratio i rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović predstavivši Sveučilište u Splitu, posebno ističući činjenicu da pola od ukupnog broja studenata našeg Sveučilišta studira upravo na programima STEM područja.  Naglasio je kako konferencija SoftCOM ima veliku tradiciju, kao i važnost uključivanja mladih istraživača u nju.
Iznimno je važno povezati tržište rada i nastavne program te razvijati upravo STEM područja znanosti. Siguran sam da će se nova znanja proizišla iz ove konferencije  dalje razvijati na našem Sveučilištu. Također, događaji poput ovog, koji okupljaju brojne priznate stručnjake i znanstvenike, pomogli su  visokom rangiranju Sveučilišta koje je prepoznato kao najbolje u regiji – kazao je rektor zaželjevši svima uspješan rad i ugodan boravak u Splitu.

Skup su također pozdravili: splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, prof. dr. sc. Pascal Lorenz, predstavnik udruge IEEE Communications Society  te dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća regulatorne agencije HAKOM, Maja Matijašević sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Milan Živković iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla, pokrovitelja skupa.