Novosti i događanja

Obzor 2020. MSCA informativni dan: Razmjena osoblja u području istraživanja i invoacija (RISE)

Obzor 2020. MSCA informativni dan: Razmjena osoblja u području istraživanja i invoacija (RISE)

U okviru novog radnog programa Marie Sklodowska – Curie akcija za razdoblje od 2018. do 2020. godine, dodatno je istaknut naglasak na suradnji akademskog i poslovnog sektora kako bi se ojačala globalna pozicija Europske unije u istraživanjima, inovacijama i tehnologijama. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija (MSCA) promovira se međunarodna i međusektorska suradnja organizacija kao i mobilnost istraživača, te ostalih osoba uključenih u inovacijske i istraživačke aktivnosti.

U suradnji s europskom Izvršnom agencijom za istraživanje (REA), Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizira promociju međunarodne i međusektorske suradnje kroz projektne prijedloge razmjene osoblja u području istraživanja i inovacija (RISE).

RISE informativni dan održat će se u petak 17. studenog 2017. godine u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, s početkom u 10 sati.

Cilj održavanja informativnog dana je upoznavanje sa specifičnim mogućnostima koje se nude u okviru razmjena osoblja u području istraživanja i inovacija, pravilima natječaja, povezivanja privatnog i akademskog sektora.  Dugogodišnja evaluatorica MSCA, dr.sc. Mihaela Perić prenijeti će svoja iskustva u evaluaciji RISE projekata i savjete za uspješan projektni prijedlog. Kao primjeri dobre prakse, predstaviti će se RISE projekti A_MADAM i Papabuild. Također te će se predstaviti studija Europske komisije o sudjelovanju poslovnog sektora u Marie Sklodowska – Curie akcijama.

Radni jezik informativnog dana je engleski i hrvatski jezik te nije predviđen simultani prijevod.

Radionica je prvenstveno namijenjena predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, predstavnicima industrije i privatnog sektora, istraživačima i administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice ovdje.
Prijave su otvorene do utorka 14. studenog 2017. godine.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, obratite se na: sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Preliminarni program