Novosti i događanja

Tim Sveučilišta u Splitu obučavao Libanonce

Ured za projekte i transfer tehnologije te Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, od 23. do 25. listopada 2017., ugostili su kolege sa dva libanonska sveučilišta – University of Balamand i Antonine University.

Posjet se dogodio u okviru projekta „European project desigN and management In the South MediTerranean region – EuNIT“ u kojem Sveučilište u Splitu sudjeluje kao partner. Projekt je sufinanciran iz Erasmus+ programa Europske unije, točnije iz aktivnosti Jačanje kapaciteta u području visokog obrazovanja.

U svrhu ostvarivanja ciljeva projekta, projektni tim Ureda za projekte i transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu organizirao je i proveo obuku o mogućnostima financiranja, prijavi i implementaciji istraživačkih projekata u sklopu programa Europske unije Obzor 2020. Gosti su imali priliku čuti i o uspješnim iskustvima Sveučilišta u Splitu u programu Obzor 2020. kroz projekte MiRoR i HEIRRI. Uz to su dobili i mnoge korisne informacije i savjete o osmišljavanju i upravljanju EU projektima općenito, kao i o osnivanju ureda za projekte i njegovom načinu funkcioniranja.

Tim Ureda za projekte i transfer tehnologije, kao i Ureda za međunarodnu suradnju, zaslužio je ovakvu priliku obučavati kolege iz drugih zemalja zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i predanom radu s različitim projektima, i s partnerima diljem svijeta. Zadovoljstvo inozemnih gostiju uspješno odrađenom obukom i stečenim znanjem, je svakako potvrdilo da je tim ovih dvaju Ureda Sveučilišta u Splitu dorastao takvom zadatku.

Obuka se snimala kako bi u konačnici poslužila kao dio masivnih otvorenih online tečajeva (Massive Open Online Courses – MOOCs) koji će u sklopu projekta biti razvijeni i dostupni preko projektne web stranice, a kako bi ih moglo koristiti osoblje iz drugih visokoobrazovnih institucija u regiji.

Trajanje projekta EuNIT predviđeno je od listopada 2016. do listopada 2019.

Novosti o projektu pratite na: 

web i Facebook stranici projekta.