Započela konferencija DUMP Days 2018 na FESB-u

DUMP Days, dev, design i tech konferencija za sve IT entuzijaste započela  je 11. svibnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Konferenciju koja okuplja zainteresirane studente i renomirane stručnjake iz područja dizajna, programiranja, marketinga i poduzetništva ,organizira DUMP udruga studenata FESB-a u suradnji sa splitskom tvrtkom Profico.

Otvorenju su nazočili prof.dr.sc. Sven Gotovac, dekan FESB-a,  prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatisnke županije i Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika Grada Splita za razvoj grada i EU fondove.
Ova konferencija može se mjeriti s velikim svjetskim konferencijama, a to potvrđuje kvalitetu studenata FESB-a koji ulažu veliki trud u organizaciju. Želim im zahvaliti, kao i tvrtkama koje podupiru njihova rad – kazao je dekan Gotovac napominjući kako je važnost konferencije prepoznala i šira društvena zajednica od Sveučilišta, Grada do Županije.

Da je DUMP jedna od najboljih i najaktivnijih studentskih udruga na splitskom sveučilištu potvrdio je i rektor Anđelinović, ističući kako je Sveučilište izdvojilo dodatnih tri milijuna kuna za podršku studentskim aktivnostima, što je rezultiralo nizom kvalitetnih i inovativnih projekata.

Daljnju podršku udruzi DUMP u njenom radu obećali su i predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Konferencija se razvija u dobrom smjeru i zato je kontinuirano podržavamo. Smatramo da je ovo, uz FESB, jedna od najvažnijih vertikala obrazovanja mladih stručnjaka u području IT tehnologija – kazao je Ante Matijaca, kreativni direktor tvrtke Profico, generalnog sponzora konferencije.

Tijekom dvodnevne  konferencije će se kroz 16 predavanja i dvije panel rasprave predstaviti trendovi i problematike iz IT svijeta s temama o tome kako dobiti željeni posao, kako (ne) izraditi rasistički AI i kako AMPutirati mobilni web. Brojne regionalne tvrtke će na svojem izložbenom prostoru predstaviti vlastitu radnu atmosferu, tehnologije i procese koje koriste te tako prenijeti dio svoje kulture svim posjetiteljima.

"DUMP Days je idealna prilika za svakog studenta kojeg zanima IT da se educira o aktualnim problemima i zahtjevima tržišta, bolje upozna s vodećim IT tvrtkama u Splitu i poveže s ostalim studentima koji pokazuju interes za istim područjem. U konačnici, DUMP Daysi su odlična prilika da se kroz dva dana lansirate u poslovni svijet." - poručio je Stipe Lelas, jedan od organizatora konferencije.

DUMP je u organizaciji dobio pomoć i podršku velikog broja domaćih IT tvrtki. Među njima se ističe Profico, tvrtka koja već dugi niz godina radi na razvijanju splitske IT zajednice i koja odličnim uvjetima rada i pozitivnom atmosferom zadržava mlade umove na našim prostorima. Svoj doprinos organizaciji dale su i poznate splitske tvrtke ExtensionEngine, Netmedia i SeekandHit, te još cijeli niz drugih željnih aktiviranja IT zajednice.