Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
14.3.2022.
10. Dani J. S. Bacha u Splitu

Ciljevi

  • Cilj 4

U okviru obilježavanja 25 godina postojanja Umjetničke akademije, između ostalih događaja, od 18. do 21. ožujka 2022. održat će se 10. Dani J. S. Bacha u Splitu.

Manifestacija će se održavati u dvorani Glazbene škole Josip Hatze (Trg Hrvatske bratske zajednice 3) i dvorani Umjetničke akademije - u zgradi Odjela za likovne umjetnosti na Visokoj (Fausta Vračića 19)

Jubilarno deseto izdanje festivala glazbeno-umjetnička udruga ARTEMIS organizira u suradnji s Odjelom za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu i Glazbenom školom Josip Hatze, uz pokroviteljstvo Grada Splita.

Deseti Dani Bacha započinju 18. ožujka koncertom učenika Glazbene škole J. Hatze i studenata Umjetničke akademije u Splitu koji će se održati u dvorani Glazbene škole s početkom u 19.30. U subotu, 19. ožujka, u 11 sati profesor Fabrizio Scalabrin (Conservatorio Pollini – Padova) i studenti klase Viole Umjetničke akademije održat će koncert-matineju u dvorani Odjela za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu (Visoka). U ponedjeljak, 21. ožujka, na dan rođenja J. S. Bacha, u 18 sati u dvorani Odjela za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu (Visoka) održat će se svečani koncert uz sudjelovanje profesora Olge Cinkoburove, Jadranke Garin, Vesne Podrug Kossjanenko, Zorana Velića, Marka Zupana, Ivane Kenk-Kalebić, Stele Ivanišević i gudačkog orkestra Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka.

Dani J. S. Bacha, inače, prva su monografska manifestacija u Hrvatskoj posvećena Bachovu stvaralaštvu. Festival su 2012. godine pokrenuli profesori Odjela za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu Vesna Podrug i Wladimir Kossjanenko te ga od tada organiziraju svake godine na dan rođenja kompozitora, 21. ožujka.

Tijekom godina broj sudionika konstantno se povećavao, uz veliki interes publike. Održano je 27 koncerata i pet predavanja u kojim su sudjelovali glazbenici svih generacija iz dvanaest zemalja. Godine 2019. Europsko udruženje festivala EFA dodijelilo je Danima Bacha priznanje Remarkable Arts Festival of Europe 2019-2021.

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!