Zatvori
Sveučilište u Splitu podržava UN-ove ciljeve održivog razvoja
1.9.2022.
14. hrvatski Cochrane simpozij na Medicinskom fakultetu u Splitu Galerija slika
IMG_5218.JPG IMG_5220.JPG IMG_5235.JPG IMG_5242.JPG IMG_5253.JPG IMG_5263.JPG IMG_5275.JPG IMG_5300.JPG IMG_5308.JPG

Ciljevi

  • Cilj 3

Istraživanja u zdravstvenom sustavu i pitanje kakva istraživanja su nam potrebna za donošenje informiranih odluka u liječenju temeljenih na dokazima, glavne su teme 14. hrvatskog Cochrane simpozija koji se 1. rujna održava na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Simpozij se pratio i online, a uvodno su prisutne pozdravili prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta, i prof. dr. sc. Ana Marušić, voditeljica istraživanja Cochrane Hrvatska, ugledna znanstvenica s Medicinskog fakulteta. Prodekanica Vukojević je svim sudionicima poželjela uspješan rad te izrazila nadu kako će ovaj skup izjedriti nove spoznaje koje će dovesti do povećanja kvalitete liječničke skrbi.

Na simpoziju sudjeluju vrsni znanstvenici i stručnjaci, kao što su key note govornici doc. dr. sc. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC Split i Flora Giorgio, Deputy Head of Unit, B6 Medical Devices and HTA, DG SANTE European Commission, te sudionici dvaju panela, čije biografije možete vidjeti OVDJE

Cochrane Hrvatska organizira ovaj skup kao priliku za raspravu o ulozi kliničkih primarnih i sekundarnih istraživanja, kao važnog izvora donošenja odluka utemeljenih na dokazima te uključivanju različitih dionika. Ciljna publika Simpozija uključuje hrvatske i regionalne istraživačke zajednice u zdravstvu, stručnjake za EBM i HTA, donositelje odluka u zdravstvu te predstavnike strukovnih medicinskih i bolesničkih organizacija.

Detaljan program Simpozija

Sve novostiSljedeća

Imate pitanje? Tu smo!